Építési engedély a debreceni stadionra

 

 

Stadion hírek

Építési engedély a debreceni stadionra

Kiadták a debreceni Nagyerdei Stadion építési engedélyeit pénteken, így a hó végén kiírhatják a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre.

Kósa Lajos polgármester a rekonstrukció előtt álló stadionban tartott sajtótájékoztatón elmondta, az építési engedély pénteken 17 órától érvényes.

A tendertervekkel kapcsolatban a jövő héten még tartanak egyeztetéseket, de szeptember második felében kiírhatják a nyílt, uniós szintű közbeszerzési eljárást a kivitelezésre.

Kósa Lajos a további menetrendet ismertetve elmondta, a tender nyertese várhatóan idén decemberben foghat hozzá a munkálatokhoz, amelyek befejezésére 15 hónap áll majd rendelkezésre. Ha semmi váratlan nem jön közbe és idén elkezdődik az építkezés, akkor 2014 márciusában átadják az új Nagyerdei Stadiont.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a stadionprojekttel párhuzamosan a Nagyerdő többi része, a Békás-tó, a Víztorony és az Új Vigadó környéke is megújul részben ehhez a beruházáshoz, részben egy másik rekonstrukcióhoz kapcsolódva.

Kósa Lajos hozzátette, a stadion nettó 12,5 milliárd forintból épülhet meg, erre megvan a költségvetési fedezet.

A polgármester az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy a stadionrekonstrukción kívül csak a vasútállomásnál tervezett közlekedési csomópontot nyilvánították nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak a városban, más projektek kapcsán ezt nem is tervezik.

Forrás - MTI

{fcomment}