Stadionok.hu

 

 

 

Annak ellenére „nyugodt" a 2014-es labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága, hogy saját megítélése szerint is „hatalmas munka" van még hátra a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban, a majdani döntő helyszínén.

Maracana stadion

Fotó - www.suderj.rj.gov.br

 

Ricardo Trade, a szervező bizottság illetékes igazgatója az Agencia Brasil hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a stadionokban zajló munkálatok menetével nincs gond, emiatt nyugodtak, azzal együtt is, hogy a Maracanában hatalmas munka van még kilátásban.

A rekonstrukció 19 napnyi sztrájk után szeptember 19-étől zajlik ismét. A dolgozók a rossz körülményekre hivatkozva szüntették be a munkát. Tiltakozásukkal azt szerették volna elérni, hogy az éjszakai műszak alatt is legyen orvosi felügyelet, valamint jobb minőségű ételeket akartak. Egy riói bíróság azonban törvényellenesnek nyilvánította a sztrájkot, a munkások pedig ígéretet kaptak arra, hogy ismét leül velük tárgyalni az építtető cég.

Brazíliában 2013. június 15. és 30. között zajlik majd a Konföderációs Kupa, a 2014-es vb főpróbája, és addigra legalább az érintett helyszíneken el kell készülni a munkálatokkal. A világbajnokságon Rio de Janeiro mellett Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad majd otthont találkozóknak.

Forrás - MTI

A stadion látványterve

{youtube}lYqXCg1LbQY{/youtube}