Stadionok.hu

 

 

Kecskeméten is új stadion?

A Társasági Adó törvény által biztosított lehetőségekkel élve az utánpótlással kapcsolatos sportszakmai céljait a KTE Labdarúgó Kft. sikeres pályázatának köszönhetően, már idén elkezdheti megvalósítani. A lehetőségek tovább bővülnek az Európai Unió döntése értelmében, a Társasági Adóból befolyó támogatást a profi futball klubok 2012-től már létesítményfejlesztésre is fordíthatják, akár stadion építésére is, amennyiben pályázatukat az MLSZ is támogatja.

A klub az Európa Liga felkészülés során teljes betekintést nyert az UEFA stadionokra vonatkozó előírásaival és fejlődési irányával kapcsolatban. A stadion előző rekonstrukciójának tervezőivel  a 7. Dimenzió Építészirodával már akkor elkezdődtek az egyeztetések a bővítési, fejlesztési irányokkal kapcsolatban. A rekonstrukció és a fejlesztés a jelenlegi stadiont és az edzőpályákat is magába foglaló 12,8 hektáros területén valósulna meg. Az előírások alapján a legalapvetőbb szempont a befogadóképesség, a fedett lelátók, a média, a VIP és a kiszolgáló helységek mérete, száma.

A labdarúgó stadionok szempontjából sok helyen problémát jelent az atlétikai pálya, ezért fontos szempont, hogy az esetleges átalakításnál, fennek figyelembe vétele a hivatásos atléták edzési és versenyeztetési lehetősége valamint az amatőr sportolók, sportkedvelők igénye is, ami a stadion mellett de a komplexum területén belül megoldható.

Az elkészült látványtervek alapján a város polgármestere, elvi támogatásáról biztosította klubot.

Forrás - kecskemetite.hu

 

Kecskemét stadion_1

 

Kecskemét stadion_2

Fotó - kecskemetite.hu