Stadionok.hu

 

 

Az olimpia után is üzemelnek a stadionok

Az új stadionok az olimpia után sem állnak majd üresen és kihasználatlanul. A tucatnyi létesítmény felének már megvan az üzemeltetője.

Kétszáz nappal a londoni olimpia előtt a brit kormány tagjai átnézték, hogyan állnak az építkezések. Az épületek nagy részének már megvan az olimpia utáni funkciója is.


A majdnem tucatnyi, kifejezetten az olimpiára épült hatalmas létesítmény közül hat helyszín már talált további működtetőt. Ma hirdetik ki, hogy ki lesz három újabb létesítmény – a vizes sportoknak otthont adó stadion, a kézilabda csarnok és a kilátótorony tulajdonosa és működtetője a versenyek után. Így már csak a nagystadion és a médiacentrum jövőbeli sorsáról folynak tárgyalások. A szervezők bíznak benne, hogy ez is eldől még a megnyitó előtt.

A 2012-es londoni olimpia július 27-től augusztus 2-ig, a paraolimpia augusztus 19-től szeptember 9-ig tart.

Jeremy Hunt kulturális miniszter többször elmondta, a kormány el akarta kerülni az úgynevezett fehér elefánt szindrómát, azt, hogy a hatalmas, új stadionok a világversenyek után üresen, kihasználatlanul árválkodjanak, és fenntartásuk csak vigye a pénzt.

Forrás - MTI