Stadionok.hu

 

 

A Kínai Vasútépítő Vállalat (The China Railway Construction Corporation) lett az olasz klub, az Internazionale második legnagyobb részvényese, segítségükkel 2017-ig új stadion épülhet.

nternazionale részvényeinek 15 százalékát a kínai China Railway 15th Bureau Group Co. Lmt-nek. Az olasz Corriere honlapján történelmi fordulatnak nevezte a döntést. A megállapodás részletei augusztus 8-án lettek volna nyilvánosak, a beszámoló szerint azért, mert a 8-as számot a kínai számmisztika szerencsésnek tartja, ám a szerda esti találkozót követően mégis napvilágra került a dolog.

A klub közleményt adott ki, amely szerint a Moratti-család ellenőrzése megmarad a társaság fölött, a kínaiak lesznek a második legnagyobb részvényesek. Az állami tulajdonú vasúti vállalat, a China Railway Construction Corporation által ellenőrzött befektető cég és az Internazionale ezzel egyidejűleg együttműködésbe fog annak érdekében, hogy 2017-ig a klub saját stadionja felépüljön - áll a közleményben. Így már az a döntés is érthető, hogy az egyébként fekete-kék klubszínű csapat a második számú mezének miért a vöröset választotta.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszületett ez az egyezség – nyilatkozta Moratti. – Régóta álmodom már egy új stadionról, és végre kézzelfogható közelségbe került."

A kínai megavállalat Magyarországon is ismert, ők építhetik meg a Ferihegyre vezető gyorsvasutat.

"A megállapodás részletei augusztus 8-án lettek volna nyilvánosak, a beszámoló szerint azért, mert a 8-as számot a kínai számmisztika szerencsésnek tartja, ám a szerda esti találkozót követően mégis napvilágra került a dolog"

Forrás - MNO

{fcomment}